Matična mliječ - što je matična mliječ i koji su njeni benefiti?







Matična mliječ predstavlja jedno od prirodnih bogatstava koje proizvode pčele. Odlična je hrana za pčele, služi kako bi ih zaštitila (kao i ličinke) te im davala dovoljno energije.

Koristi se od davnina za promicanje dugog života. Stimulira libido i vraća vitalnost. Učinkovita je u borbi protiv vanjskih napada i utjecaja - štiti imunitet, stanice i kožu, dok u isto vrijeme pomaže u obnavljanju energije. 

Matična mliječ je gusta, neprozirna masa, blijedožućkaste boje i karakteristične arome. 

Svoju je reputaciju stekla kao jedan od najčešće istraživanih dodataka prehrani na tržištu, ali to je prije svega proizvod s vrlo bogatim sastavom. Iznimni sastojci matičnu mliječ čine antioksidansom i proizvodom s anti-aging svojstvima.

                                            Sastav matične mliječi


Matična mliječ je izuzetno bogata hranjivim tvarima: proteini, šećer, visoka količina vitamina. Također je jedan od najboljih prirodnih izvora vitamina B5 (pantenonska kiselina ), kao i aminokiselina, minerala ( kalcij, željezo, bakar,fosfor, magnezij, kalij, silicij, sumpor, natrij…), esencijalnih masnih kiselina, ugljikohidrata, elemenata u tragovima i prirodnih antibakterijskih i antibiotskih komponenata.

Matična mliječ sadrži vitamine A, B, C, D, i E. Jedini je prirodni izvor koji sadrži acetilkolin u čistom obliku. Acetilkolin je neurotransmiter koji omogućuje prijenos impulsa između živčanih stanica u organizmu. 

Od šećera, matična mliječ sadrži glukozu i fruktozu. 

                                             Doziranje matične mliječi

Preporučuje se uzimanje 600- 1000 mg svježe matične mliječi dnevno.  

Poželjno je konzumirati organsku matičnu mliječ, kako biste bili sigurni u njenu kvalitetu. Svježa matična mliječ treba biti čuvana na hladnom i suhom mjestu, dalje od izravnog sunčevog svjetla. 

                                        Učinci i benefiti matične mliječi


Matična mliječ je krajnji dodatak prehrani, za obnavljanje snage i energije, pritom također poboljšava koncentraciju i balansira živčani sustav.

Često se koristi u kombinaciji s ginsengom kako bi se pomoglo tijelu u oporavku, a pritom pomaže u nedostatku energije ili osobama koje mnogo rade. 
Obnavlja snagu i vitalnost, štiti tijelo od raznih vanjskih napada, bakterija i virusa. Posebno je učinkovita u borbi protiv gripe, kada se konzumira u kombinaciji s propolisom.


Matična mliječ je vrlo korisna i za djecu i mlade - potiče rast, te za sportaše - pruža veliki porast energije. Kod starijih osoba i onih koji pate od stresa i depresije - stimulira različite funkcije u tijelu, regulira živčanu napetost, potiče dobro raspoloženje i štiti od preranog starenja stanica.

Matična mliječ također je od velike pomoći u borbi protiv kolesterola. 
Trebamo napomenuti i kako je matična mliječ jedna od komponenti brojnih kozmetičkih krema koje učvršćuju i štite kožu, kosu i nokte.

                                  Nuspojave i kontraindikacije matične mliječi


Matičnu mliječ ne smiju koristiti osobe alergične na pčelinje proizvode (poput meda i propolisa).  

Preporučuje se kao preventivna mjera uzimanje malih doza kako bi se detektirala bilo kakva moguća alergija, a zatim postupno povećavati doziranje.

Za one koji nisu alergični, u okviru preporučenih doza, pa čak i više, nema nuspojava. 
Matična mliječ može se konzumirati od šeste godine nadalje.


Matična mliječ se kroz svoj širok spektar djelovanja smatra proizvodom koji se brzo prilagođava potrebama tijela.
Reagira na velik broj problema s kojima se susreće tijelo te pomaže da se tijelo osigura energijom i vitalnošću. 

                                        Matična mliječ – kombinacija s drugim biljkama

Vrlo često se koristi u kombinaciji s ginsengom protiv umora, za dobivanje energije i vitalnost. S medom i propolisom predstavlja idealnu zaštitu za vrijeme zime - za gripu, upale grla, infekcija i umora.

U kombinaciji s macom je dobra jer također potiče energiju, libido te je snažan afrodizijak.

U kombinaciji s Guaranom osigurava energiju, lucidnost i vrlo dobru koncentraciju, a s goji bobicama predstavlja izvrstan izvor prirodnog vitamina C te je vrlo snažan antioksidans. Konzumirajući matičnu mliječ i ginko bilobom napravit ćemo uslugu našoj koncentraciji, pamćenju ali i cirkulaciji.
Forever Royal Jelly                    Matična mliječ  

         Za informacije o proizvodu i ostalim pčelinjim proizvodima posjetite moju web stranicu.

NARUČITE FOREVER LIVING PRODUCTS U VAŠOJ ZEMLJI!



UKUSAAUSTRALIA
CANADACZECHGREECE
LUXEMBOURGBELGIUMSPAIN
NEW ZEALANDNORTHERN IRELANDNETHERLANDS
IRELANDSLOVAK REPUBLICPORTUGAL

DOSTAVA U ROKU  2 RADNA DANA!

Napomena:
Ova internet stranica je nezavisni poslovni partner kompanije Forever Living Products.
Svi preporučeni proizvodi na ovoj stranici su sastavljeni na osnovu višegodišnjeg iskustva naših korisnika, te nisu zamjena za preporučenu medicinsku terapiju.
Spomenuti dodaci prehrani na ovoj internet stranici nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ginko biloba - zdravstvene prednosti

Detox uz New C9 program- New Clean 9